VOOR WIE

Om als ondernemer in het beroepsgoederen- of beroepspersonenvervoer te mogen starten moet men "vakbekwaam" zijn. Dit is één van de voorwaarden om in het bezit te komen van een NIWO vergunning. Vakbekwaamheid kan worden aangetoond met het door de CBR afgegeven getuigschrift. Dit getuigschrift wordt afgegeven als alle modules met een voldoende resultaat zijn afgelegd.

MODULES

De opleiding voor Ondernemer in het Goederenvervoer en Personenvervoer-bus zijn opgebouwd uit vier basismodules en enkele aanvullende modules. De basismodules zijn voor alle opleidingen gelijk, en bestaan uit:

Afhankelijk van uw toekomstplannen kunt u de volgende aanvullende modules hieraan toevoegen:

Na het afronden van de cursus Goederenvervoer, kunt u uw mogelijkheden vrij eenvoudig uitbreiden tot busondernemer.

START DATA


VOOROPLEIDING/NIVEAU

Een vooropleiding op VMBO (MAVO, LTS) niveau of hoger is wenselijk maar niet noodzakelijk.

DUUR

U bepaalt zelf hoe lang u over de cursus doet. Dit is onder andere afhankelijk van uw werkzaamheden, beschikbare tijd en vooropleidin. 
Gemiddeld duurt de cursus 4 tot 6 maanden.

EXAMENS

Tegenwoordig zijn alle examens digitaal en kunnen op vele CBR/CCV-locaties worden gedaan, waaronder Leeuwarden, Groningen en Zwolle.
U kunt deze examens zelf plannen naar aanleiding van ons lesrooster. We adviseren om meteen de week na de lessen het examen aan te vragen, zodat de lesstof nog fris in het geheugen zit. Voldoende scores blijven maximaal 5 jaar geldig, dit betekent dat u binnen een tijdsbestek van 5 jaar voor alle modules een voldoende moet hebben behaald.

CURSUSTIJDEN

De lessen worden gegeven op vrijdagavond en op zaterdagochtend.
Voor de modules Financieel Management en Calculatie wordt bovendien een blokweek georganiseerd, dwz dat op maandag tot en met zaterdag overdag wordt lesgegeven.
Het is erg belangrijk om zoveel mogelijk tijdens de contact momenten aanwezig te zijn, dus én op vrijdagavond, én op zaterdag én tijdens de Blokweken.

LOCATIE

Kaart cursuslocatie te Surhuisterveen (bij Drachten)

KOSTEN

De prijs van de cursus Ondernemer Beroepsvervoer bedraagt: €  2800,00.Als uw werkgever is aangesloten bij het SOOB scholingsfonds, is het mogelijk om subsidie te ontvangen. Komt u niet voor deze subsidie in aanmerking dan krijgt u een eenmalige korting van €  400,00 bij het volgen van de volledige cursus.
De kosten voor de examens zijn hier niet bij inbegrepen

VRIJSTELLINGEN

U kunt op grond van eerder behaalde diploma's mogelijk voor een vrijstelling in aanmerking komen. Dit moet u zelf aanvragen bij de CCV.

KORTOM

MEER INFORMATIE

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via telefoonnummer 0512-341816 of info@jolmers.com.