Coronavirus en Code95 voor beroepschauffeurs

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus kunnen sommige beroepschauffeurs nu geen nascholing volgen. Hierdoor kan het voorkomen dat het bewijs van vakbekwaamheid (Code95) verloopt, buiten de schuld van de chauffeurs om. Hieronder leest u hoe de Inspectie voor Leefomgeving en Transport in Nederland omgaat met handhaving op de geldigheid van Code95.

Gevolgen voor verlenging Code95

Chauffeurs die problemen hebben met het volbrengen van de verplichte 35 uur nascholing als gevolg van maatregelen tegen het coronavirus, kunnen deze bij de eerstvolgende mogelijkheid afronden. Tot die tijd mogen deze chauffeurs doorrijden met de verlopen Code95 op hun rijbewijs. Indien de Code95 en het rijbewijs gelijktijdig vervallen, kan de chauffeur een nieuw rijbewijs zonder Code95 aanvragen. Zolang de Corona-crisis voortduurt zal de ILenT (in Nederland) in deze gevallen niet op de geldigheid of afwezigheid van Code95 handhaven.

Gevolgen voor basiskwalificatie Code95

Ook voor toekomstige chauffeurs, die in opleiding zijn voor de basiskwalificatie, kan de opleiding zijn uitgesteld. Deze chauffeurs beschikken nog niet over een bewijs van vakbekwaamheid. Voor hen is vervoer zonder Code95 op het rijbewijs niet toegestaan.

Europa

De bovenstaande aanpak geldt uitsluitend voor handhaving door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport in Nederland tijdens de coronamaatregelen. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport stemt af met andere landen binnen de Europese Unie.

Meer informatie vindt u op de site van TLN

Code95 en andere opleidingen

Wij organiseren regelmatig diverse cursussen, waarvoor punten voor de Code95 in het kader van de nascholing zijn te verkrijgen en daarnaast andere opleidingen. De cursussen voor de Code95 zijn te herkennen aan hun 'U-code' na de cursusnaam.

Een overzicht van onze Cursusdata vindt u

Naast de hier genoemde cursussen met open inschrijving, kunnen wij vanzelfsprekend ook andere cursussen aanbieden bij u op locatie. Vraag naar de mogelijkheden 0512-341816.

De cursussen zijn meestal in Surhuisterveen (bij Drachten). Voor meer informatie, beschikbaarheid en/of voor aanmelding neem aub contact met ons op.